Renata's Opvang voor Honden

Dagopvang of opvang tijdens vakanties

Een hond is een roedeldier en heeft sociale contacten nodig met zijn soortgenoten. De meeste honden voelen zich thuis in een roedel en vinden het heerlijk om met andere honden te spelen, rennen en snuffelen. Voldoende beweging en afleiding kunnen tevens ongewenst gedrag voorkomen. Denk hierbij aan verveling thuis waardoor honden dingen stuk kunnen gaan bijten. Door de omgang met andere honden kunnen de sociale vaardigheden van uw hond verbetert worden. Dit zorgt uiteindelijk voor een evenwichtiger karakter van uw hond. Een dag bij ons betekent voor uw hond: spelen, rennen, rusten en luieren. Ze zijn de grootste deel van de dag buiten, mits het weer dat toelaat en daarnaast verblijft uw hond in onze huiselijke kring. Uw hond komt NIET in een kennel!

Er is alleen plaats voor sociale honden. Loopse teefjes, agressieve of dominante honden kunnen we helaas niet plaatsen. Als uw teef hier loops wordt zijn we wel genoodzaakt uw teef apart te zetten, dit om onrust in de roedel te voorkomen en tevens ook ter voorkoming van een eventuele dekking mocht er een niet gecastreerde reu aanwezig zijn. Mocht dit toch gebeuren dan zijn wij daarvoor NIET aansprakelijk. In het hoogseizoen gaan dan ook geholpen honden voor niet geholpen honden (pups uitgezonderd uiteraard). 

Uw hond moet zijn ingeent tegen kennelhoest (nr 7 en 8), parvo (nr 3) en hondenziekten, met name voor ziekte van Carre (nr 1 en 4). Hiervoor willen wij graag uw dierenpaspoort inzien. Ook moet uw hond ontvlooit en ontwormt worden voordat het hier komt. Onze honden krijgen dat maandelijks, omdat er vele honden over de vloer komen. Mocht blijken dat uw hond toch vlooien heeft moeten wij uw hond ontvlooien en daarnaast ons huis ook. De kosten daarvoor zijn voor de eigenaar.Gebruikt uw hond medicijnen, geef dat dan aub duidelijk aan. Wij zorgen ervoor dat uw hond de juiste medicijnen krijgt. Verder is het belangrijk te weten dat er natuurlijk ook een risico aan zit als uw hond hier komt. Ze kunnen zich met spelen altijd wel een keer bezeren. Belangrijk is te weten dat wij daarvoor niet aansprakelijk zijn. Mocht er onverwachts iets gebeuren met uw hond dan bellen wij u meteen. In noodgevallen gaan wij per direct met uw hond naar onze dierenarts. Daarvoor vragen wij van te voren uw toestemming als u de hond brengt. De kosten zijn voor de eigenaar.

Wel vragen wij u om eerst met uw hond vrijblijvend op kennismakingsbezoek te komen, voordat u uw hond wilt komen brengen voor verblijf. Zo kunt u kijken of u uw hond hier wilt laten verblijven en kunnen wij kijken of uw hond in onze roedel past.